* participă specialişti din: Brăila, Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Argeş, Tulcea şi Chişinău - Republica Moldova
Astăzi, de la ora 11.00, în sala de conferinţe a Muzeului Brăilei are loc deschiderea oficială a lucrărilor Colocviului Naţional de Arheologie cu tema "Fortificaţiile liniare antice din stânga Dunării de Jos". Vor fi prezentate lucrări referitoare la fortificaţii liniare în spaţiul dintre Carpaţii Orientali şi Nistru şi fortificaţii liniare în spaţiul dintre Carpaţii Meridionali, Dunăre şi Mare.
În cadrul evenimentului, sâmbătă 15 iunie, se va face o excursie documentară la "Valul lui Traian", comuna Braniştea, judeţul Galaţi, care va fi urmată de o masă rotundă cu tema: "Fortificaţiile liniare: prezent şi perspective", care se va desfăşura la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi. De asemenea, se vor lansa: proiectul "Valul lui Traian" - un monument deosebit la "Dunărea de Jos", şi două volume: Eugen S. Teodor, "Uriaşul invizibil - limes transalutanus. O reevaluare la sud de râul Argeş", editura Cetatea de Scaun, Târgovişte - 2013 şi Costin Croitoru, "Repertoriul descoperirilor arheologice şi numismatice", editura Muzeului de Istorie Galaţi, 2013.
Participă specialişti din: Brăila, Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Argeş, Tulcea şi Chişinău - Republica Moldova. Organizatori sunt: Consiliul Judeţean Brăila, Muzeul Brăilei, Consiliul Judeţean Galaţi şi Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi.
* participă specialişti din: Brăila, Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Argeş, Tulcea şi Chişinău - Republica Moldova
Astăzi, de la ora 11.00, în sala de conferinţe a Muzeului Brăilei are loc deschiderea oficială a lucrărilor Colocviului Naţional de Arheologie cu tema "Fortificaţiile liniare antice din stânga Dunării de Jos". Vor fi prezentate lucrări referitoare la fortificaţii liniare în spaţiul dintre Ca