Mai multe persoane suspectate ca au creat un prejudiciu de 3.700.000 de lei prin infractiuni economice au fost retinute. Ieri, politistii din cadrul B.C.C.O. Alba, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, au efectuat 33 de perchezitii in judetele Neamt, Iasi, Suceava, Hunedoara si Botosani, dintre care 14 la sedii de firme si 21 la locuintele membrilor gruparii infractionale.
Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul S.C.C.O. Hunedoara, S.C.C.O. Neamt, B.C.C.O. Iasi, B.C.C.O. Suceava si S.C.C.O. Botosani.
In fapt, din investigatiile efectuate a reiesit ca, in cursul anului 2009, liderii gruparii in calitate de asociati la societati comerciale din municipiul Hunedoara, au initiat si constituit un grup infractional organizat, impreuna cu mai multe persoane din Suceava, Bihor si Bacau, in scopul savarsirii infractiunii de spalare de bani.
Astfel, suspectii ar fi desfasurat activitati comerciale prin intermediul mai multor societati comerciale din Suceava si Bihor, firme aflate in insolventa. Din cercetari a reiesit ca firma din Bihor nu a functionat niciodata la sediul social declarat si avea ca obiect de activitate agentie imobiliara, total diferit de activitatea desfasurata in fapt.
O alta societate comerciala folosita de catre gruparea infractionala a fost una din Onesti, judetul Bacau, firma ce avea ca principal obiect de activitate „prelucrarea lemnului”. Nici aceasta firma nu a functionat la sediul social declarat, nu a tinut evidente contabile si nu a derulat activitati comerciale in scopul obtinerii de profit.
Ultima societate comerciala folosita in activitatea infractionala a fost o firma din Moinesti, judetul Bacau.
Liderii grupului infractional organizat sunt suspectati ca au pus la punct un circuit scriptic al marfurilor astfel incat, dupa facturari succesive realizate prin interme