Construcţii impresionate au fost ridicate în marile oraşe ale ţării fără autorizaţie, iar după lungi procese instanţele au decis că trebuie să fie demolate. Decizii irevocabile şi definitive, certuri interminabile între autorităţi şi avocaţi şi clădiri care au rămas în picioare în ciuda hotărârilor judecătoreşti.
Cathedral Plaza, turnul de 19 etaje din coasta Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, nu se lasă demolat
Cathedral Plaza sau colosul cu picioare de lut, aşa cum îl numesc reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, trebuia să intre în proces de demolare, după cum susţin avocaţii Arhiepiscopiei. Aceştia spun că decizia a fost dată de Curtea de Apel Ploieşti şi este definitivă şi irevocabilă, în timp ce Primăria Municipiului Bucureşti spune că nu a fost ignorată decizia instanţei, dar situaţia juridică este mult mai complexă.
Povestea clădirii Cathedral Plaza a început în urmă cu aproape cincisprezece ani, atunci când Millennium Building Development a dezvoltat proiectul, investiţie ce s-a ridicat la aproximativ 60 de milioane de euro. Turnul de 19 etaje din coasta Catedralei Sfântul Iosif din Capitală a fost finalizat în 2011.
Povestea celei mai urâte clădiri din Hunedoara: ruina construită ilegal care a stricat înfăţişarea Parcului Corvin
O clădire ridicată cu încălcarea flagrantă a legii, începând cu anul 2006, a cărei construcţie a rămas nefinalizată, sluţeşte imaginea unuia dintre cele mai vechi parcuri din municipiul Hunedoara.
Imobilul din mijlocul Parcului Corvin, plănuit a fi un complex de agrement, cu pizzerii şi baruri, s-a transformat într-un bloc fantomă, cu două etaje, ale căror ferestre sunt cu toate sparte, cu pereţii mâzgăliţi de grafitii, înconjurat de gunoaie şi abandonat.
Clădirea din parcul hunedorean a fost construită ilegal, după ce în anul 2005, administraţia locală a municipiu