De îndată ce s-au întors de la Bruxelles, experţii guvernamentali au confirmat faptul că confirmă că statul român va primi derogarea cerută, iar asta înseamnă că măcelarii vor putea pune bicarbonat de sodiu în carnea tocată.
Cu anumite condiţii! În primul rând, bicarbonatul de sodiu va fi folosit doar ca micii să fie mai pufoşi şi nu pentru a masca mirosul de carne stricată (acesta fiind motivul pentu care Uniunea Europeană a interzis folosirea aditivului E 500 - adică a bicarbonatului de sodiu).
În al doile rând, derogarea, pe care urmează să o obţinem, nu ne scuteşte de continuarea demersurilor pentru a obţine din partea Uniunii Europene recunoaşterea micilor ca reţetă tradiţională românească, demers ce trebuie finalizat până în toamnă.
Discuţiile în ceea ce priveşte bicarbonatul de sodiu au început după ce Uniunea Europeană a finalizat lista aditivilor alimentari şi a stabilit că bicarbonatul de sodiu nu poate fi utilizat în carnea proaspătă. Odată cu noi au sărit ca arşi croaţii, care folosesc bicarbonatul, dar şi englezii şi francezii, care aveau la rândul interdicţii pe alţi aditivi.
De îndată ce s-au întors de la Bruxelles, experţii guvernamentali au confirmat faptul că confirmă că statul român va primi derogarea cerută, iar asta înseamnă că măcelarii vor putea pune bicarbonat de sodiu în carnea tocată.
Cu anumite condiţii! În primul rând, bicarbonatul de sodiu va fi folosit doar ca micii să fie mai pufoşi şi nu pentru a masca mirosul de carne stricată (acesta fiind motivul pentu care Uniunea Europeană a interzis folosirea aditivului E 500 - adică a bicarbonatului de sodiu).
În al doile rând, derogarea, pe care urmează să o obţinem, nu ne scuteşte de continuarea demersurilor pentru a obţine din partea Uniunii Europene recunoaşterea micilor ca reţetă tradiţională românească, demers ce trebuie finalizat până în toamnă.
Dis