Chiar dacă s-au cam speriat în prima zi de examen, înregistrându-se 91 de absenţe, în următoarele zile prezenţa la probele Bacalaureatului a fost aproape de 100%. „În afară de prima zi a examenului, prezenţa a fost nesperat de bună. Candidaţii care nu se prezintă la primele probe orale ale Bacalaureatului, pot participa în continuare la cele scrise, însă examenul nu le va fi recunoscut. Ei vor fi astfel nevoiţi să dea aceste probe la o sesiune ulterioară a Bacalaureatului“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Un alt aspect pozitiv este acela că niciun candidat din judeţul nostru nu a încercat să copieze, sau cel puţin nu a fost prins, până acum. Adevăratele ispite vor veni însă odată cu probele scrise, de al căror rezultat va depinde promovarea examenului.
Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.
Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.
Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geantă etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Chiar dacă s-au cam speriat în prima zi de examen, înregistrându-se 91 de abse