Piata de eCommerce la nivel mondial a depasit in 2012, pentru prima oara, o mie de miliarde de dolari si compania de cercetare comScore raporteaza ca in 2013 vanzarile online vor creste cu 9-12%. Consumatorii au nevoie de acces facil si servicii rapide atunci cand vine vorba de a achizitiona produse online.
Romania a facut pasi importanti in ultimii ani in zona de comert electronic, atingand o valoare de circa 1,2 miliarde de euro, conform procesatorului de plati PayU.
Totodata, primii pasi concreti au fost facuti pe segmentul livrarilor online de catre hipermarket-uri dar si a livrarilor de mancare cu plata pe Internet.
Cu toate acestea, Romania este inca in spatele tarilor din Uniunea Europeana in ceea ce priveste nivelul de incredere al populatiei in plata online, a valorii comenzilor dar si, deseori, a calitatii site-urilor si a serviciilor.
Oricine poate “rupe gura targului”, nu trebuie sa fii in SUA sau in Marea Britanie pentru a revolutiona comertul online – o companie din China, de exemplu, a introdus recent livrarea in doar trei ore a pachetelor, cu posibilitatea de a urmari masinile pe Internet. Serviciul este valabil in sase orase majore din China si, astfel, o companie putin cunoscuta (Jingdong) a depasit din aceasta perspectiva giganti precum Amazon.com, eBay sau, in Romania, eMag.ro.
Acest din urma jucator a anuntat recent ca va introduce livrarea in aceeasi zi.
Business-urile ce au in plan central site-urile de eCommerce nu iti garanteaza vanzari; sunt multi factori care pot impiedica finalizarea comenzii. Mai jos, cateva ponturi pentru a te asigura ca potentialii cumparatori au o experienta pozitiva pe site-ul tau de eCommerce.
Acces usor la produse
Da, poate suna extrem de simplu si deja evident, dar ai putea fi surprins(a) cati oameni sunt frustrati atunci cand se autentifica pe site, d