Pe Intrarea Armasului, in apropiere de piata Lahovari, chiar in capatul strazii, se ridica vila arhitectilor interbelici Tascu si Maria Ciulli.
In locuinta proiectata chiar de cei doi arhitecti, sot si sotie, ne-a primit fiul celor doi, Sorin Ciulli, profesor emerit al Universitatii din Montpellier si una dintre personalitatile marcante ale stiintei romanesti. "Mi s-a dat titlul de "profesor emerit" dupa varsta pensionarii, bineinteles "prin concurs", toate titlurile in Franta se capara prin concurs, titlu care "iti permite" sa faci cercetare si sa ai doctoranzi", ne povesteste Sorin Ciulli.
El ne-a povestit despre peretii cu calcio-vecchio, o tencuiala ornamentala, despre pardoseala din lemn de nuc, pusa chiar de un mester care a lucrat la Palatul Regal, despre mobilierul vechi de secole adus de un car cu boi al ministrului de finante al lui Carol I, dar si despre studentii pe care ii pregateste chiar pe terasa casei, atunci cand nu este inchiriata.
Considerat "dusman al poporului" pe vremea comunistilor, profesorul Sorin Ciulli s-a refugiat in acele timpuri in Franta, tara adoptiva in care inca locuieste. La cetatenia romana nu a renuntat niciodata, iar legatura sa cu Romania a fost reluata imediat dupa Revolutie.
Cu cateva obiecte de mobilier sau decoratiuni, printre care un ceas de 250 de ani, casa la care a lucrat si unii din mesterii Palatului Regal, este o constructie functionala, simpla si eleganta. Rarele obiecte de mobilier ramase in casa reprezinta pentru Sorin Ciulli amintiri dragi si ne marturiseste ca isi roaga chiriasi sa le integreze in spatiu dupa ce amenajeaza. Nu sunt multe, cateva scaune de lemn, despre care profesorul isi aminteste ca le mangaia in copilarie decoratiunile, pe vremea cand inca erau proprietatea unchiului sau.
Despre parintii sai, Ciulli vorbeste cu nostalgia omului ca