Pas, pas, PSD se retrage din proiectul constitutional. De-abia a anuntat Traian Basescu referendumul bis pentru unicameral, si care m-as mira sa aiba loc, ca PSD a inceput eschivele.
Dl. Zgonea a anuntat: "Luni cer convocarea Birourilor permanente reunite si o sa discutam in Birouri. Nu are niciun rost sa cautam tertipuri. Birourile stabilesc o procedura, se face dezbatere in Parlament si se da acceptul". Procedura blitz, fara fisura.
Eugen Nicolicea, membru in comisia de revizuire a Constitutiei, si-a exprimat indoiala in sansele proiectului de a trece si, intrebat ce alege intre Constitutia actuala si cea noua, s-a declarat ... conservator. Ba chiar Eugen Nicolicea a pus sub un mare semn de intrebare sansele regionalizarii de a deveni fapt implinit.
O depresie foarte rapida, stranie cat timp presedintele nici macar n-a semnat decretul de convocare a referendumului. Rapida si cam fara lupta.
Dar daca ne uitam in comisia de revizuire a Constitutiei ce vedem? Ce linie PSD e acolo? A doua, a treia. Dl. Nicolicea e revenit la partidul muma dupa o perioada UNPR, Florin Iordache de-abia fusese mutat de la Comisia juridica la cea de munca, drept recunoastere a fortei si importantei in partid, desigur. In schimb, PNL e acolo cu artileria grea, in frunte cu Crin Antonescu.
Presedintele PNL a luat in brate un proiect care il depaseste cu mult, a inghitit toate bombele care au fost bagate in el parca cu intentia de a-l face absolut inacceptabil dupa orice standard de tara civilizata: ignorarea referendumului din 2009, chemarea magistratilor la ordine in Parlament, golirea de continut a functiei prezidentiale, toate detaliile inutile si aberante pentru corpul unei Constitutii.
Crin Antonescu a intrat in el cu toata puterea incompetentului, ghidat de marele lui consultant in materie, Tudor Chiuariu. Impasul e