O a treia instituţie de învăţământ s-a alăturat clusterului, cu Universitatea de Ştiinţe Agricole recent intrată în asociaţia din care făceau deja parte UBB şi UTCN.
Companii din Bucureşti şi din afara ţării s-au înscris recent în cluster, potrivit conducerii asociaţiei, care negociază colaborarea cu încă două universităţi.
„Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară este deja membră a clusterului şi lucrăm împreună la un plan cu care să ieşim în lume foarte curând. Ne interesează mai ales zona de ştiinţele vieţii. De asemenea, mai suntem în discuţii cu încă două universităţi, una din Cluj şi una din afara oraşului", a declarat Alexandru Tulai, preşedintele Consiliului Director al Cluj IT Cluster (CITC). Au venit adiţii şi în zona membrilor companiilor private: companii de IT din Bucureşti şi din Germania s-au înscris în clusterul de la Cluj. „Ţinta noastră principală este deocamdată Clujul şi regiunea, Transilvania, ca teatru de operaţiuni, dar este foarte avantajos să avem reprezentare cât mai largă", a menţionat Tulai.
CITC este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţata în octombrie 2012, având ca membri fondatori 23 de companii de IT, două instituţii de învăţământ superior, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai, şapte instituţii publice şi organizaţii catalizator. Conform declaraţiei de intenţie a iniţiatorilor, CITC este o iniţiativă de business cu scopul de a creşte competitivitatea în IT, de a face mai vizibilă şi mai atractivă industria IT din România, respectiv de a poziţiona Clujul ca un hub regional IT inovator.
Asociaţii asemănătoare (clustere IT) au fost înfiinţate şi la Timşoara şi Iaşi, însă Clujul a fost desemnat capitală de dezvoltare pentru serviciile informatice, potrivit unui plan strategic, girat de Ministerele Economiei şi Dezvoltării Regionale. Alături de Cluj, celelalte ce