Dacă nu ești adeptul alimentației raw (alimente crude, nepreparate termic), trebuie să știi că toate alimentele își pierd calitățile în timpul preparării termice. Unele dintre ele sunt mai rezistente la anumite metode de preparare, altele mai sensibile. Mai jos, ai procentele de pierdere a principiilor vitale în cazul fierberii, prăjirii și frigerii unor alimente importante: Carne și subproduse de carne Denumirea produselor Fierbere % Prăjire % Grătar %
Carne de miel 22 33 -
Carne de miel, tăiată bucăți și fiartă în sos 30 - -
Carne de oaie și berbec, ca mâncare 31 51 -
Carne de vițel 26 41 -
Carne de vițel fiartă în sos 29 - -
Cap de miel și oaie 55 55 -
Cap de porc 50 - -
Ciolan de porc 34 - -
Rinichi de porc, vițel, vacă 50 40 -
Ficat de porc, vițel, vacă 34 40 -
Carne de porc fiartă în sos 40 - -
Carne de porc fiartă în ciorbă 27 40 -
Cotlet de porc 26 40 -
Carne de vacă 40 40 -
Creier de vacă, porc 20 20 -
Limbă de vacă 37 32 -
Antricot, vrăbioară, mușchi de vacă - 31 -
Antricot, fleică, mușchi de porc - 31 -
Cârnați și patricieni - 21 -
Căprioară 3 32 -
Momițe de vită - 38 -
Fudulii de porc - 47 -
Măduvioare - 34 -
Chebab - 37 -
Mititei - 20 -
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Clasificarea alimentelor