* Cel care solicită debranșarea trebuie să aibă și acordul scris al vecinilor și să comande unui proiectant autorizat în instalații termice elaborarea unui proiect tehnic în care să fie cuprinse date legate de efectele debranșării, dar și despre cum va fi repartizat consumul de energie după retragerea de la sistemul centralizat
Conform unui proiect propus de conducerea Primăriei Municipiului Tulcea, întocmirea dosarului pentru debranșare s-a modificat și completat în sensul sublinierii rolului pe care îl are asociația în centralizarea și primirea dosarelor de debranșare.
Astfel, pentru a se retrage de la sistemul centralizat de încălzire (Dalkia sau Energoterm), solicitantul trebuie să formuleze o cerere prin care își exprimă dorința de a se debranșa și solicită eliberarea unei adeverințe din care să rezulte lipsa debitelor restante la plata energiei termice.
Cererea va fi însoțită de acordul scris al proprietarilor care au pereți comuni sau planșee comune, din care să rezulte că acceptă debranșarea și cunosc influențele acesteia asupra condițiilor de confort și de mediu din spațiile pe care le dețin.
Dacă ţi se aprobă cererea
Conform aceluiași proiect de hotărâre, în cazul aprobării deconectării, solicitantul va comanda unui proiectant autorizat în instalații termice elaborarea unui proiect tehnic în care vor fi cuprinse mai multe date. Este vorba despre un proiect pentru echilibrarea hidraulică a noului sistem de încălzire, rezultat ca urmare a modificării instalației inițiale, dar și despre dimensionarea grupurilor de măsurare a energiei termice, în vederea înlocuirii, dacă este cazul. Tot solicitantul va trebui să comande un proiect care să prezinte modul de repartizare a consumurilor de încălzire din cadrul asociației (condominiului) după efectuarea desprinderii de la sistemul centralizat de încălzire, respectiv evaluarea tututor