Tinerii au cele mai mari probleme sa isi gaseasca un loc de munca in Europa, ca urmare a crizei financiare care inca nu s-a incheiat pe continentul nostru, dar si din cauza ineficientelor sistemelor de educatie sau chiar a legislatiei deficitare. Somajul in randul tinerilor a atins cote alarmante in multe economii mari din UE. Ce planuri au europarlamentarii si ce beneficii ar putea avea in curand si tinerii romani?
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizeaza recent ca rata somajului la tinerii sub 25 de ani a atins un nivel de neimaginat, care necesita actiuni urgente, in contextul in care Spania si Grecia au rate ale somajului de peste 50% pe acest segment.
Wall-Street.ro a lansat o campanie prin care vrea sa atraga atentia asupra acestei afectiuni cronice care trage in jos economia europeana, ce masuri pot fi luate de catre eurodeputati, ce pot face autoritatile locale in acest sens si cum pot fi folosite fondurile strucurale pentru a stopa acest flagel.
De altfel, fostul secretar general al Natiunilor Unite Kofi Annan avertizeaza ca somajul in randul tinerilor din intreaga lume a atins un nivel dramatic, iar antreprenoriatul este una dintre solutiile la indemana pentru a rezolva aceasta problema planetara.
Chiar daca multe tari se confrunta cu rate ale somajului printre tineri de peste 30%, paradoxal exista sectoare, precum cel de IT, cu un deficit foarte mare de forta de munca, unde potrivit estimarilor UE, este nevoie de 700.00 de specialisti pana in 2015.Ce planuiesc europarlamentarii pentru tinerii sub 25 de ani?
Potrivit eurodeputatului roman Ramona Manescu (PNL), una dintre masurile foarte importante la nivelul UE menite sa contracareze aceasta problema a fost initiata de Comisia Europeana si a fost discutata chiar la cea mai recenta reuniune a Consiliului.
Masura presupune alocarea a 6 miliarde euro, in