Atunci când îşi ia un animal de companie, orice om trebuie să îşi asume şi responsabilitatea de a-l îngriji şi a nu îl supune la rele tratamente. Conform Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 317, din 2007, constituie contravenţie şi se sancţionează deţinerea de animale de companie, fără să se respecte normele sanitar-veterinare, de curăţenie, igienă şi nu trebuie tulburată liniştea şi ordinea publică.
“Un proprietar de animal de companie trebuie să îşi asume nişte responsabilităţi. Nu trebuie să îl înfometeze, să îl ţină în mizerie, să îl supună la rele tratamente, fiindcă orice abuz se pedepeseşte de lege. Vecinii pot face sesizare la Poliţia Locală”, a declarat Diana Mihai, vicepreşedintele ACT Timişoara. Din păcate, de mai multe luni, un câine ciobănesc german pare uitat şi neglijat de stăpâni, pe str. Shakespeare nr. 23, din Timişoara. În jurul lui e numai mizerie şi este clar că nici hrană la timp nu primeşte. Când treci pe lângă poartă, pe trotuar, imediat începe să latre şi sare să te muşte. Animalul păzeşte o casă foarte frumoasă, dar în care nu locuieşte nimeni. După cum spun vecinii, din când în când, cineva mai vine şi îi dă de mâncare câinelui, dar asta se întâmplă foarte rar, chiar la două-trei săptămâni. Daniela Seracin, PR Poliţia Locală Timişoara, a spus că poliţia nu poate interveni decât dacă cineva a făcut o sesizare în acest sens. Proprietarul poate fi tras la răspundere pentru tratarea necorespunzătoare a unui animal şi poate fi sancţionat, conform HCL nr. 317.
Atunci când îşi ia un animal de companie, orice om trebuie să îşi asume şi responsabilitatea de a-l îngriji şi a nu îl supune la rele tratamente. Conform Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 317, din 2007, constituie contravenţie şi se sancţionează deţinerea de animale de companie, fără să se respecte normele sanitar-veterinare, de curăţenie, igienă şi