> Ele au fost gândite separat, în premieră, pentru elevii de la profilurile mate-info, cei de la pedagogic, ştiinţele naturii şi tehnologic
La proba A a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, au lipsit 170 de candidaţi din cei 5674 înscrişi.
Ieri şi alaltăieri s-au desfăşurat probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, iar săptămâna viitoare, în perioada 17- 21 iunie, se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, la care s-au înscris 5205 candidaţi.
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 25 şi 28 iunie, la ea fiind înscrişi 5439 candidaţi, din care 4533 la limba engleză, iar 869 la franceză.
Prima sesiune a bacalaureatului se desfăşoară anul acesta în 21 de centre de examen, urmând a participa absolvenţi din 44 de unităţi şcolare şi 6 centre zonale. Probele scrise vor începe, în data de 1 iulie, cu limba şi literatura română, la care s-au înscris 5923 candidaţi, urmată, pe 2 iulie, de proba la limba maternă, la care s-au înscris 9 candidaţi.
Proba obligatorie a profilului, scris, se va desfăşura la data de 3 iulie, la disciplinele matematică şi istorie, la acestea fiind înscrişi în total 6267 candidaţi. Anul acesta vor fi subiecte diferite la probele scrise, în funcţie de profilul urmat la liceu. Acest aspect este prevăzut în metodologia de examen, care, la articolul 43, prevede că subiectele pentru probele scrise vor fi în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat. Astfel, şi subiectele la matematică au fost gândite separat, ţinându-se cont de comentariile din anii anteriori, conform cărora subiectele aveau acelaşi grad de dificultate, fiind dezavantajaţi elevii de la profilul tehnologic. Astfel, la ediţia din acest an