Piaţa imobiliară din România a fost una dintre cele mai afecta în ultimii ani, insa, cu toate acestea, un lucru este sigur: întotdeauna vor exista proprietăţi imobiliare de vânzare sau de închiriat şi oameni care vor dori să cumpere sau să închirieze. Tocmai de aceea, meseria de broker imobiliar nu se va demoda niciodată. Chiar dacă în momentul de faţă câştigurile nu mai sunt la fel ca acum câţiva ani, un broker imobiliar determinat şi cu pregătire poate să-şi facă meseria cu mare succes.
Având în vedere că obţinerea unei acreditări se poate obţine în 3 zile cu un cost destul de mic, se poate sustine ca profesia de agent imobiliar ramane una accesibilă.
Brokerul este persoana care organizează şi eficientizează procesul de tranzacţionare imobiliară, atât in avantajul vânzătorului, cât şi în beneficiul cumpărătorului. În primul rând, un broker poate face cel mai rapid conexiunea între aşteptările şi puterea financiară a cumpărătorului şi ofertele aflate pe piaţă. Cunoscând foarte bine piaţa imobiliară, el poate sfătui clientul în avantajul evident al acestuia şi pe măsura nevoilor sale.
Pe lângă toate aceste calităţi, brokerul imobiliar trebuie să aibă şi calificare teoretică în domeniu. Aici intervine Asociaţia Brokerilor Imobiliari (ABI), singura asociaţie care a înfiinţat începând cu toamna anului 2010, prima şcoală de brokeri imobiliari din România.
Etapele obtinerii unei diplome
Şcoala ABI a acreditat pana in prezent peste 454 de brokeri imobiliari. ABI organizează în mod constant cursuri pentru acreditarea agenţilor imobiliari.
În urma participării la aceste module, cursanţii devin specialişti în management şi finanţarea tranzacţiilor imobiliare, drept şi legislaţie în activitatea imobiliară, comunicarea şi negocierea în intermedierea imobiliară, cadastru şi evaluare imobiliară, marketing imobiliar şi utilizarea tehnicilo