"Taxa pe obrazul gros", asa cum e cunoscuta ordonanta prin care Guvernul Ponta a dorit sa supraimpoziteze veniturile functionarilor de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, dar care, dintr-o eroare de proportii, ramasa inca neelucidata, "s-a transformat", astfel incat a ajuns sa-i impoziteze cu 85% si pe cei din mediul privat, nu e o noutate, ci unul dintre efectele haosului administrativ din Romania.
Taxa pe obrazul gros, si la privat: Salarii si bonusuri impozitate cu 85%
Ponta, despre taxa pe obrazul gros: Se aplica doar in cazul ASF, vinovatii vor fi dati afara
Fostul sef al Agentiei pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, a spus pentru Ziare.com ca, dincolo de a fi o gafa a premierului Ponta sau a vreunui apropiat care pune stampila cu semnatura in locul sau, este si o consecinta a ce se intampla in birocratia din Romania.
"Sigur, sunt niste ticalosi aia de la ASF si trebuie sa-i ucidem (ironic - n.red), dar sunt si ei contribuabili ai statului roman, cu drepturi constitutionale. Ideea de a impozita intr-un fel o societate de stat si una privata, fie si venitul unor oameni din acele societati, e o idee fara precedent in istoria constitutionalismului romanesc.
Ma gandesc ca s-o fi invartosat tare premierul pe ideea asta, ca apucase s-o anunte public, si fie Ministerul de Justitie, fie Ministerul de Finante s-au tot codit pana pe ultima suta de metri. Sigur ca cineva trebuia sa-si asume toate chestiunile astea, iar fara toate semnaturile, nu putea sa plece catre Monitorul Oficial.
Sigur, vrem sa-i belim pe nesimtiti, sa-i spanzuram de limba, dar fara sa dinamitam intregul sistem juridic din Romania", ne-a declarat Orasanu.
Ideea ca Ponta n-ar fi stiut, halucinanta
Razvan Orasanu explica faptul ca actele trebuie sa ajunga de doua ori la prem