Aproape o sută de persoane au ajuns, joi noaptea, la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu intoxicaţie după ce au mâncat la restaurantul Romantic. unde era organizat banchetul de sfârşit de clasa a VIII-a. Printre persoanele ajunse la spital s-au aflat şi 68 de elevi. Reprezentanţii DSP au deschis o anchetă şi au luat probe de la restaurant.
“47 de persoane au rămas internate peste noapte în Spitalul Judeţean, din care patru adulţi. Primele simptome au fost greaţă şi vărsături, ulterior diaree şi bineînţeles durerile abdominale”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt Spital Satu Mare.
Dorina Guran, director Direcţia de Sănătate Publică, a declarat pentru România TV că elevii şi profesorii au servit la masa festivă un platou care conţinea preparate din brânză, chifteluţe, ruladă de carne şi ruladă de şuncă cu brânză. La meniul cald au mâncat pireu de cartofi cu piept de pui la grătar, respectiv cotlet de porc la grătar, iar la desert s-a consumat îngheţată.
Aproape o sută de persoane au ajuns, joi noaptea, la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu intoxicaţie după ce au mâncat la restaurantul Romantic. unde era organizat banchetul de sfârşit de clasa a VIII-a. Printre persoanele ajunse la spital s-au aflat şi 68 de elevi. Reprezentanţii DSP au deschis o anchetă şi au luat probe de la restaurant.
“47 de persoane au rămas internate peste noapte în Spitalul Judeţean, din care patru adulţi. Primele simptome au fost greaţă şi vărsături, ulterior diaree şi bineînţeles durerile abdominale”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt Spital Satu Mare.
Dorina Guran, director Direcţia de Sănătate Publică, a declarat pentru România TV că elevii şi profesorii au servit la masa festivă un platou care conţinea preparate din brânză, chifteluţe, ruladă de carne şi ruladă de şuncă cu brânză. La meniul cald au mâncat pireu de cartofi cu piept d