Ieri s-a dat startul celei de-a patra ediții a Școlii Medicale de Vară, desfășurată sub tema ”ARTĂ...în Terapia Antiinfecțioasă. ARTĂ...și Terapie Antiinfecțioasă”.
Acest eveniment de înaltă calitate științifică, este dedicat medicilor din specialitatea boli infecțioase din întreaga țară.
”Profesorii și medicii de renume din patologia infecțioasă, din țară, au venit să împărtășească din experiența dumnealor rezidenților, medicilor specialiști și nu numai. Toți simțim la un moment dat nevoia să ne adaptăm în multiplele arii ale patologiei infecțioase, care înseamnă infecția cu HIV, care înseamnă hepatita cronică cu virusul B, cu virusul C, și problema multirezistenței bacteriene, atunci când vorbim despre antibiotice”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.
Evenimentul, care se va încheia pe data de 15 iunie, la Iași, este organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași, Colegiul Medicilor din România – Filiala Iași, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași și Asociația Medicală ”Mihai Ciucă”, sub egida Academiei Europene HIV-SIDA și de Boli Infecțioase. Pentru lansarea celei de-a patra ediții ieri s-a organizat la Iași o conferință de presă susținută de nume mari ale medicinei românești. În cadrul conferinței derulate pentru anunțarea acțiunilor cuprinse în Școala Medicală de Vară, s-a vorbit și despre programul SHE, care se adresează femeilor infectate cu HIV și nu numai, program ce a fost lansat la Iași în urmă cu o lună și jumătate.
”La ora la care vorbim, România este una dintre țările cu incidența și prevalența cea mai mică ca rată de transmitere a infecției HIV de la mamă la copil, un mare succes obținut cu un efort senzaional datorită unei lupte de 23 de ani/ La nivel european, în momentul de față, statistica oscilează de la o rată de transmitere, în Estul Europei, undeva de 15-20% pân