Două persoane, mamă şi fiică, au ajuns miercuri după-amiază la spital, după ce s-au otrăvit cu ciuperci. Victimele, o femeie de 47 de ani şi o fată de 16 ani, din Şcheia, au mâncat ciuperci culese din pădure, iar la aproximativ şase ore de la consum li s-a făcut rău. Pacientele au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţiile Gastroenterologie şi respectiv Pediatrie, cu simptome de dureri abdominale, greaţă şi vărsături.
Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Tiberius Brădăţan, a arătat ieri că se aşteaptă ca numărul celor care se internează din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci să crească. În acest sezon, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, primele cazuri de intoxicaţii au fost înregistrate în weekend, când patru membri ai aceleiaşi familii, doi soţi şi copii acestora, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat ciuperci culese din pădure.
Medicul îi sfătuieşte pe suceveni să evite consumul de ciuperci de origine necontrolată, chiar dacă ştiu să le deosebească pe cele comestibile de cele otrăvitoare, pentru a nu risca să se intoxice. Recomandarea este valabilă inclusiv în cazul ciupercilor comercializate în pieţe, la tarabe. „Din cauza ploilor şi a vântului puternic s-au produs încrucişări parţial toxice. Sfatul meu este să se consume doar ciuperci de cultură, din magazine, care sunt garantate 100%”, a spus Tiberius Brădăţan.
În cazul apariţiei primelor simptome de boală, oamenii sunt sfătuiţi să se prezinte de urgenţă la spital.
Două persoane, mamă şi fiică, au ajuns miercuri după-amiază la spital, după ce s-au otrăvit cu ciuperci. Victimele, o femeie de 47 de ani şi o fată de 16 ani, din Şcheia, au mâncat ciuperci culese din pădure, iar la aproximativ şase ore de la consum li s-a făcut rău. Pacientele au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţiile Gastroenterologie şi respectiv Pedia