TIMIȘOARA. Fără a se consulta cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, edilii lucrează la o nouă comasare. Potrivit viceprimarului Traian Stoia, municipalitatea vrea să unească în viitorul apropiat colegiile tehnice.
Noi nu ne putem permite ca o școală să aibă 300 de elevi și 50 de hectare și nu știu câte clădiri, a declarat, vineri, Stoia, cu referire directă la Colegiul Silvic de la Pădure Verde.
Viceprimarul crede că în acest mod s-ar reduce substanțial costurile cu funcţionarea şcolilor, iar Primăria Timişoara ar avea de câștigat de pe urma închirierii clădirilor rămase libere.
Traian Stoia a mai precizat că Dan Diaconu, colegul său din Primăria Timișoara, se ocupă de acest proiect.
La școlile mari, elevii mulți au un avantaj. Sunt școli, de exemplu Liceul Agricol sau Silvic, care au suprafeţe foarte mari de teren şi clădiri, nu este în regulă. În acest sens există o propunere interesantă a unui funcţionar din Primărie care spune că ar fi bine dacă am uni colegiile cu profil tehnologic într-un singur mare colegiu cu profil agricol, silvic, mecanic etc. Nu ne putem permite să aruncăm cu banii pentru ca o școală să aibă 300 de elevi și 50 de hectare și nu știu câte clădiri… Au niște suprafețe enorme, au o grămadă de clădiri și colegiile tehnologice ar trebui să fie toate grămadă și s-ar mări numărul de elevi, ar veni mai mulți bani la școală și în același timp ar ocupa logic clădirile și terenurile aparținând de acestea, este de părere viceprimarul Traian Stoia.
Cei de la Inspectoratul Școlar n-au fost nici măcar consultați în legătură cu comasarea.
Pentru ce? E proprietar pe școli, pe terenuri, plăteşte? Nu, n-am discutat, Cine-i întreabă? Noi suntem proprietari, ei trebuie să ne îndrume din punct de vedere tehnic, ca specialişti în învăţământ, dar atâta timp cât 300 de oameni costă 7.000-8.000 de lei vechi pe cap de elev nu-i î