Judecătoria Sectorului 2, Secţia Penală, a dat publicităţii motivarea judecătorului Marian Virgil Moise, care a decis pe 13 martie 2013 retrimiterea „Dosarului Corvinul” la DNA, pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai, Viorel Duru, Angelo Ioan Lupescu şi Adrian Stângaciu.
Speţa este legată de datoria pe care Corvinul o are de recuperat de la UFC Rapid în urma transferului lui Bogdan Lobonţ la Ajax, în 2000. Conform unui contract semnat între părţi, hunedorenii ar fi trebuit să primească 900.000 de dolari din transfer, însă nu au văzut niciun ban până acum. În 2001, UFC Rapid s-a divizat în UFC şi AFC, ultima preluând continuarea activităţii fotbalistice profesioniste. În 2006 a apărut FC Rapid SA, care a preluat prin cesiune de la AFC dreptul de participare în Liga I (cesiunea definitivă s-a realizat în 2009).
Opt cereri fără răspuns la FRF
Considerând că prin aceste cesiuni succesive Rapid a încercat să scape de datorii, Corvinul s-a adresat mai întâi instanţelor sportive, unde a pierdut, şi mai apoi celor civile, unde i s-a recunoscut definitiv şi irevocabil (Decizia 81/A/2008 a Curţii de Apel Alba Iulia) dreptul la suma respectivă de bani, între timp ajunsă, cu penalităţi, la aproape două milioane de euro!
După ce a câştigat în instanţă, Corvinul a trimis nu mai puţin de opt cereri către Comitetul Executiv al FRF, pentru a se stabili că FC Rapid este continuatoarea UFC şi AFC Rapid şi, implicit, ca aceasta să achite datoria sau să nu-i fie acordată licenţa începând cu sezonul 2010-2011. Cum nu a existat niciun răspuns de la CEx, Corvinul a făcut plângere penală, dar procurorii au pus un mare NUP pe dosar. Hunedorenii au mers mai departe şi au făcut plângere împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmării penale, iar Judecătoria Sectorului 2 le-a dat dreptate.
„Acordarea licden