Ministrul delegat pentru Ape, Lucia Varga, a dat dispoziţie Romsilva şi Direcţiei Silvice Cluj să dea afară 20 de pădurari şi şefi de ocoale silvice, cărora să li se facă şi denunţuri penale pentru că nu au intervenit în cazul furturilor de lemn din judeţ, prejudiciul fiind de milioane de lei.
Totodată, activitatea foştilor directori ai Direcţiei Silvice Cluj Ioan Morar şi Dorin Ciucă, care "nu au intervenit pentru prevenirea tăierilor ilegale de lemn", va fi verificată.
"Am dispus Romsilva şi Direcţiei Silvice Cluj ca până în 15 iulie să dea afară mai mulţi pădurari şi şefi de ocoale din judeţul Cluj şi să le fie întocmite denunţuri penale, pentru neglijenţă în serviciu sau complicitate în cazul furturilor de lemn din judeţ. Se fac demersuri administrative pentru verificarea foştilor directori ai Direcţiei Silvice Cluj Ioan Morar şi Dorin Ciucă, pentru că, potrivit unui audit, nu au intervenit pentru prevenirea tăierilor ilegale de lemn şi nu au luat, cu bună ştiinţă, măsurile care se impuneau. Este o lipsă de responsabilitate. În audit s-au constatat tăieri ilegale, iar vinovaţi erau doar pădurari, în timp ce şefii de ocoale, de districte nu au păţit nimic. Să fim serioşi, pădurarii nu puteau fi parte la furtul de lemn fără şefii lor", a afirmat Varga.
Ea a spus că nu i se pare corect ca fostul director al Direcţiei Silvice Cluj, Ioan Morar, care a condus instituţia în ultimii patru ani, să răspundă de investiţii în cadrul instituţiei, după ce a aprobat în 2008 o hotărâre care "a transformat şefii de ocoale şi pădurarii din păzitori ai pădurii în achizitori de lemn”.
"Au tăiat şi au vândut ilegal lemn. La Cluj s-a furat cu acte", a spus Lucia Varga.
Ministrul delegat pentru Ape a adăugat că a discutat şi cu ministrul de Interne, Radu Stroe, în condiţiile în care furturile de lemn din judeţul Cluj ar fi trebuit să fie semnal