Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat referitor la impozitarea cu 85 la sută a salariilor compensatorii, că "s-a vrut una şi a ieşit alta", apreciind că folosirea sistemului la scară largă ar fi "neobişnuită", nefiind o soluţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre impozitarea cu 85 la sută a salariilor compensatorii, Klaus Iohannis a răspuns că "s-a vrut una şi a ieşit alta".
El a afirmat că respectivul model de impozitare, "importat de la americani", se poate folosi şi în România, "dar este neobişnuit".
"Suntem o ţară cu flat tax (cotă unică de impozit pe venit - n.r.). Dacă venim cu supraimpozitarea pentru anumite categorii, nu este o soluţie", a apreciat Iohannis.
Premierul Victor Ponta a anunţat că miercuri Corpul de Control al Guvernului va face verificări privind modificarea deciziei Executivului de impozitare cu 85% a salariilor compensatorii pe care şi le-au acordat membrii fostelor comisii care au format ASF, în condiţiile în care din ordonanţa aprobată de Executiv rezultă că impozitul de 85% nu va fi aplicat doar pentru foştii membri ai comisiilor din comasarea cărora a fost înfiinţată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), ci inclusiv în mediul privat, pentru membrii consiliilor de administraţie şi de conducere, la încetarea contractului de muncă înainte de termen.
"Vorbim de cele trei comisii care au existat până la momentul la care s-au unit în ASF, şi anume CSA, CNVM şi Pensii Private. Acel impozit de 85% se aplică la cei care au făcut parte din aceste trei comsiii şi care şi-au votat singuri 20 sau nu ştiu câte zeci de salarii compensatorii. Asta am discutat în şedinţa de Guvern, asta am aprobat", a spus Ponta.
Premierul a prezentat formula aprobată de impozitare cu 85% a compensaţiilor, din care rezultă că s-a decis ca impozitul să