Luni, 17 iunie, va începe cea de-a doua probă a bacalaureatului, proba de evaluare a competențelor de utilizare a calculatorului.
Ca să promoveze “proba calculatorului”, elevii nu trebuie decât să se prezinte. Nu vor exista respinși, toți participanții vor primi certificate de competențe. În funcție de punctajul obținut, elevii vor primi certificat de utilizator “experimentat”, “avansat”, “mediu” și “începător”. Chiar dacă proba nu este doar de navigare pe net, profesorii sunt de părere că subiectele sunt mai mult decât accesibile pentru orice elev care a pus o dată mâna pe calculator. Nu li se cere să știe programe informatice, cerințele se rezumă la crearea unui document word, folosirea de formule în excel sau alte cerințe aflate la îndemâna elevilor. Singurii scutiți de această probă vor fi elevii care au obținut deja certificatul European Computer Driving Licence (ECDL). Examenele de obținere a certificatului ECDL sunt, ca dificultate, mult peste subiectele de la proba de bacalaurerat. Taxele achitate pentru suportul de curs și pentru prezentarea la examene ajung în jur de 500 de lei, dar certificatul este recunoscut în Uniunea Europeană și valabil toată viața.
Luni, 17 iunie, va începe cea de-a doua probă a bacalaureatului, proba de evaluare a competențelor de utilizare a calculatorului.
Ca să promoveze “proba calculatorului”, elevii nu trebuie decât să se prezinte. Nu vor exista respinși, toți participanții vor primi certificate de competențe. În funcție de punctajul obținut, elevii vor primi certificat de utilizator “experimentat”, “avansat”, “mediu” și “începător”. Chiar dacă proba nu este doar de navigare pe net, profesorii sunt de părere că subiectele sunt mai mult decât accesibile pentru orice elev care a pus o dată mâna pe calculator. Nu li se cere să știe programe informatice, cerințele se rezumă la crearea unu