Știți articolele alea tâmpite din revistele glossy, care îți explică fie niște lucruri evidente, gen ”10 semne că nu ești mulțumit de locul de muncă”, fie cât de zdreanță ești că nu observi că te înșală. Ei bine, am învățat să nu ne mai mirăm de nimic și, pentru că revistele alea se cumpără în continuare, bănuim că pentru a fi citite, abordăm niște subiecte la care nici noi nu avem soluții, dar care ne califică nația pentru titlul de regină a absurdului, pentru care, din păcate, nu va fi premiată de Guiness Book.
1. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a început vara cu amenzi grele, în special pentru munca la negru. Nici de această dată, inspectorii ITM nu s-au obosit să le explice angajatorilor că ori cu contract, ori cu amendă trebuie să mai dea niște bani la stat, nici controlații nu au mai dat vina pe fiscalitatea excesivă, nici (ne)angajații n-au specificat că lucrează ca negrii pe plantație. De-a doua zi, pur și simplu, au luat-o de la capăt.
2. Programul Rabla e de notorietate, dar ideea nu ne aparține. Ca să îi dea o notă de originalitate, guvernul ține punga strânsă la gură, acordând un număr redus de tichete, numai bine pentru a încuraja pilele, învârteala, nesimțirea, în general. Ceva neobișnuit?!
3. Concurența pe ”normalitate” între instituțiile statului e atât de mare, încât e posibil să se fi anunțat vreun premiu, ceva, altfel nu vedem de ce s-a băgat și poliția în treaba asta. Care a adunat niște eleve de 16-17 ani și le-a pus să vizioneze filme horror, adică niște crime cu victime de seama lor, inspirate din scenarii reale. Fetele n-au apreciat, însă, talentul cineaștilor din poliție și nici măcar nu au luat în calcul un premiu internațional pentru film documentar, de unde tragem concluzia că n-ar strica un opțional de artă cinematografică, la liceu.
Recapitulăm: munca la negru, neajunsurile programului Rabla, filmele cu