Să uităm să renunţăm complet la carbohidraţi sau să ne chinuim cu curele de detoxifiere a organismului. O nouă cură de slăbire, denumită simplu "dieta 5:2" cucereşte din ce în ce mai mulţi adepţi în Marea Britanie şi SUA pentru că îi lasă pe oameni să mănânce orice vor, însă doar 5 zile din 7, conform Reuters.
Această dietă a fost concepută de jurnalistul medical Michael Mosley şi de jurnalistul Mimi Spencer şi îi lasă pe cei care o urmează să mănânce orice vor şi cât vor timp de cinci zile, dar să nu depăşească mai mult de 600 calorii pe zi în următoarele două. Cartea lor, "The Fast Diet" (Dieta pe bază de post), este lider în topul celor mai vândute cărţi din marea Britanie şi SUA în acest an, fiind reeditată de peste 10 ori.
Michael Mosley susţine că dieta se bazează pe studiile unor cercetători britanici şi americani, potrivit carora posturile intermitente îi ajută pe oameni să piardă mai multe grăsimi, sporesc sensibilitatea insulinei şi diminuează colesterolul, ceea ce duce şi la o scădere a riscului de îmbolnăviri cardiovasculare şi de diabet.
Mosley a încercat acest regim în august 2012, în cadrul unui program ştiinţific la televiziunea BBC cu titlul "Eat, Fast, Live Longer" (Mănâncă, posteşte, trăieşte mai mult), după ce analizele medicale au indicat un nivel exagerat al colesterolului şi al zahărului din sânge. A fost uimit de rezultatele obţinute."Am început perioadele intermitente de post în urmă cu un an, am pierdut 8 kilograme în timp de 3 luni, iar analizele mele de sânge au revenit în limitele normale", a spus Mosley pentru Reuters.
În urma succesului înregistrat de această metodă, Mimi Spencer a început o colaborare cu dieteticianul Sarah Schenker, colaborare în urma căreia a fost publicată în luna aprilie cartea "The Fast Diet Recipe Book" (Cartea de reţete pentru dieta de post), carte ce conţine 150 de re