Evolutia a condus la aparitia unor forme de viata cat mai variate, inedite si cu capacitati nebanuite. O constanta in randul multor specii este abilitatea de a trece neobservate, camuflandu-se perfect in mediul in care traiesc. Este o selectie naturala care nu conteneste sa ne surprinda.
Puteti vedea ma jos cateva exemple care demonstreaza cum functioneaza selectia naturala si ne dau idee despre ceea ce inseamna triumful naturii, potrivit Listverse.
Omida baron (Euthalia aconthea gurda)
Omida baron provine din India si din Asia de Sud-Est. Are o lungime de patru milimetri si pe suprafata corpului prezinta niste spini, insa poate atinge 45 de milimetri, atunci cand si spinii sunt mai mari.
Acesti spini, alaturi de culoarea omizii, ii permit sa se confunde cu frunzele, evitand astfel atacul pradatorilor inainte sa ajunga la maturitate.
Calutul de mare pigmeu (Hippocampus Denise)
Avand o lungime de 27 de milimetri, calutul de mare pigmeu a fost descoperit abia in 1969, din cauza dimensiunii sale reduse si a camuflajului sau perfect. Numai sase exemplare au fost gasite din 1969.
Acest calut de mare se intalneste la adancimi cuprinse intre zece si 40 de metri, in special pe coasta Australiei, a Indoneziei, Japoniei, Noii Caledonii, Indoneziei si in Papua Noua Guinee.
Molia cu doua perechi de aripi
Exista peste 200 de specii de molii cu doua perechi de aripi, majoritatea acestora intalnindu-se in partea de est a Americii de Nord. A doua pereche de aripi este vizibila numai in timpul zborului, avand nuante stralucitoare de portocaliu, galben, rosu si alb.
Prima pereche de aripi are in general nuante de gri si maroniu. Aceste molii aleg copacii a caror scoarta are o culoare asemanatoare cu a lor, pentru a se proteja mai bine