La o saptamana de la incheierea, in Marea Britanie, a conferintei clubului Bilderbeg, pe cat de faimos, pe atat de misterios, luni se deschide in Irlanda de Nord summitul altui renumit club al elitei mondiale – G8.
Daca agenda de lucru a reuniunilor Bilderberg devine, an de an, izvor inepuizabil de zvonuri si speculatii, ordinea de zi a Grupului celor opt state industrializate este cat se poate de publica. Se va vorbi despre lupta impotriva paradisurilor fiscale si despre situatia din Siria. Iar, daca se va discuta despre Siria, cu siguranta va fi abordat cazul Turciei, care arde de aproape trei saptamani de febra unor manifestatii de protest impresionante prin amploarea lor. Iar daca va fi dezbatuta tema Turciei, se va ajunge si la relatiile ei cu restul lumii, vezi UE si Orientul Mijlociu. E si normal, in ultima instanta, pentru ca in politica externa totul se leaga si nimic nu e intamplator.
Cum, de altfel, deloc intamplatoare a fost si prezenta premierului britanic, David Cameron, la intalnirea clubului de la Bilderberg. Avand in vedere ca seful guvernului de la Londra se numara printre figurantii summitului G8, inevitabil se ridica intrebarea: va povesti ce s-a intamplat in luxosul hotel de langa Londra, unde s-a reunit grupul Bilderberg? Pentru ca, daca este sa dam crezare surselor neoficiale la care face referire presa internationala, grupul Bilderberg si-a axat anul acesta atentia asupra mai multor dosare de importanta mondiala: Iranul (unde sunt in plina desfasurare alegeri prezidentiale), Siria, controlul Internetului (in contextul scandalului izbucnit in legatura cu scurgerile de informatii privind monitorizarea de catre serviciile speciale americane a marilor companii de resort, precum Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, etc.), impiedicarea iesirii Marii Britanii din UE, sporirea puterii bancilor centrale si altele.
Participantii l