Votul peremiştilor bistriţeni a fost „pentru” decizia luată astăzi în cadrul unei şedinţe de Consiliu Naţional convocate de liderii a 24 de organizaţii judeţene a acestei formaţiuni politice. Vadim Tudor nu recunoaşte hotărârea Consiliului Naţional şi acuză PSD şi pe Viorel Hrebengiuc de amestec în problemele interne ale PRM. Scandalul este cu atât mai mare cu cât, acelaşi Vadim Tudor, a dizolvat întreaga organizaţie bistriţeană a PRM. -AA+A
Corneliu Vadim Tudor a fost suspendat de la şefia PRM. Partidul va avea o conducere interimară comună formată din 24 de persoane Nemulțumite de felul în care Corneliu Vadim Tudor conduce PRM, 24 de filiale au convocat astăzi, la Palatul Parlamentului, o ședință extraordinară, în încercarea de a-l da jos pe tribun din fruntea partidului. Rebelii au votat suspendarea întregii conduceri și organizarea unui Congres Extraordinar în toamnă, pentru alegerea unei noi conduceri. PRM BN este reprezentat la Bucureşti de Viorel Cotuţiu şi încă un număr de şase peremişti.
Nemulţumiţii i-au reproşat fondatorului PRM că a îngropat partidul, iar printre cei aflați prezenți la ședință, termenul de "vadimist" a fost folosit ca insultă.
Mari șanse să preia șefia partidului are președintele PRM Cluj, Gheorghe Funar, prezent, de altfel, la ședință. Acesta a pledat, în sală, pentru suspendarea conducerii, dar nu și a lui Vadim Tudor, pentru că președintele partidului nu poate fi demis decât de Congres.
Plenara Extraordinară a Cosiliului Național al PRM a votat, în final, suspendarea întregii conduceri.
Ce s-a mai întâmplat în PRM?
Reamintim faptul că în urmă cu câteva zile, Corneliu Vadim Tudor a declarat pe un post de televiziune că a dizolvat organizaţia judeţeană a PRM, motivând faptul că liderii peremişti bistriţeni au luat apărarea celor doi preşedinţi de la Suceava şi Neamţ excluşi din partid.
A