Înainte să vă plângeţi amicilor cât de scump a fost cocktailul pe care l-aţi băut în barul vreunui hotel de lux, aflaţi că o astfel de băutură îl poate costa pe românul cu salariu mediu pe economie leafa pe şase luni. Ba chiar, unele dintre ele pot ajunge şi la preţul unui apartament cu două camere în Bucureşti.
Americanii cu dare de mână sau turiştii care se distrează în cele mai selecte baruri şi restaurante din SUA au de unde alege când vine vorba de băuturi fine şi extrem de scumpe. Un cocktail de 18 dolari este o bagatelă, adevăratele provocări bahice pornesc de la câteva zeci de dolari, scrie cnn.com.
„The World Cocktail“ costă 50 de dolari şi poate fi comandat din meniul localului World Bar din New York, situat în Trump Tower, zgârie-norul magantului Donald Trump. Banii se duc pe un amestec de suc de struguri, de lămâie, sirop, un strop de aur lichid de 23 de carate, bitter şi câteva picături de şampanie Veuve Clicquot. Când s-a lansat această băutură, în anul 2002, „The World Cocktail“ a fost considerat cel mai scump cocktail din lume. De atunci, lucrurile au evoluat extrem de rapid.
Ca să nu ne încurcăm în mărunţiş, sărim direct la o margarita de 100 de dolari. Este vorba despre „The Benjamin“, din oferta restaurantului Red O din Los Angeles. Valoarea este dată de cele trei tipuri de tequilla peste care au trecut ceva ani, Patron Burdelos, Herradura Selection Suprema şi Partida Elegante. Reţeta mai conţine Grand Marnier Cuvee du Cent Cinquentanaire, adică un coniac de vreo 150 de ani, sirop de agave organic, suc de limetă, coniac Louis XIII, başca nişte bobiţe de caviar.
The Benjamin
Trecem la 150 de dolari, o nimica toată pentru „The Daiquiri 1981“, cocktail care poate fi înghiţit cu noduri, dacă nu ai ceva bani în buzunar. Localul The Breadfruit din Phoneix a lansat acest amestec anul trecut, de Ziua Naţională a