Ultimul numar ar Revistei “22″ publica un amplu dosar despre afacerile lui Dan Voiculescu si despre felul in care acesta a ajuns sa controleze oameni politici cu pozitii-cheie in stat. Interesant este capitolul in care jurnalistii de la “22″ descriu modalitatea prin care Voiculescu si-a folosit masinaria mediatica pentru ascensiunea in afaceri si in politica. Nu in ultimul rand, analiza “22″ mentioneaza legaturile dintre Dan Voiculescu si firmele Securitatii, care i-au permis sa supravietuiasca in cele mai inalte sfere ale puterii politice pana in ziua de astazi. Va prezentam in continuare cateva fragmente din articolul celor de la “22″:
Dan Voiculescu a reuşit să creeze un imperiu media prin care să controleze partide, opinie publică, să-şi negocieze cariera politică, de afaceri şi, în ultimii doi ani, libertatea.
După moartea lui Nicolae Ceauşescu şi a fratelui acestuia, Marin Ceauşescu, apropiat colaborator al lui Dan Voiculescu în activitatea de comerţ exterior, conturile companiei Crescent, pe care a coordonat-o preşedintele PC, au dispărut. Anchetele s-au blocat şi, în final, nimeni nu ştie care a fost destinaţia banilor din acele conturi, cine a pus mâna pe acei bani sau măcar ce sume au existat în conturi.
Afacerile ulterioare s-au dezvoltat fabulos în anumite perioade, cu ajutorul statului. Firmele, multe la număr, au fost trecute pe numele fiicelor, atunci când Voiculescu a început să aibă probleme cu justiţia.
Firma familiei Voiculescu, Grivco SA, este faimoasă pentru contractele de energie, mogulul dovedind reale calități de „băiat deştept“. Grivco a primit în 2010 contracte prin negociere directă de la Termoelectrica (3,3 milioane de lei), Electrica Muntenia Nord SA (6 milioane de lei), patru contracte cu Transelectrica şi unul cu Electrica SA.
Dar cel mai bine i-a mers lui Voiculescu atunci când ministrul Ec