Mesajul a fost trimis. Multumesc!

GRATARUL PERFECT – Afla cum se prepara cei mai gustosi mici si gratare, de la unul dintre cei mai buni bucatari din Baia Mare (VIDEO)

Publicat in eMaramures, sâmbătă 15 iunie 2013 ·

Vezi

Sfarsitul de saptamana este prilejul perfect pentru a ne petrece ziua in natura, iar pentru cei mai multi, weekend-ul merge mana in mana cu o portie zdravana de gratare sau de mici. Pentru o masa savuroasa, insa, nu este suficient ca aceste gustari sa ne astampere foamea. Ele trebuie sa fie placute in primul rand ochiului, iar mai apoi, sa ne incante papilele gustative. Pentru toate acestea exista un set de reguli stricte, dar si cateva secrete care, daca sunt repectate, ne pot ajuta sa avem cele mai suculente gratare.

Bucatarii specializati in meniuri la gratar rareori sunt dispusi sa-si divulge secretele, deoarece reusita lor are in spate mai mult decat aruncarea unei bucati de carne pe gratar. Radu Metac este bucatar-sef la unul dintre restaurantele baimarene, unde se stie ca sunt serviti cei mai gustosi mici si cele mai suculente gratare. Cu o experienta de 17 ani in arta culinara si o mana de aur, Radu, sau Cocosatu' Radu, cum au ajuns sa-l numeasca clientii restaurantului, a acceptat sa ne impartaseasca o parte dintre secretele sale pentru gratarul perfect si micii care se topesc in gura. Focul este primul pas pentru prepararea carnii, dar si cel mai important atunci cand vine vorba despre orice preparat facut pe gratar.

„In primul rand, focul trebuie sa fie foarte tare, carbunii sa fie pregatiti. Este foarte important sa avem focul pregatit dinainte, pentru ca daca focul este moale, punand carnea direct pe gratar, fara foc, toata se strange si nu are niciun gust. Asa, daca avem focul tare, punand carnea pe gratar, tot sucul ramane si carnea se prinde dintr-o data si sucul ramane in interiorul carnii”, a declarat Radu Metac, bucatar-sef.

Totodata, unul dintre secretele prezentate de bucatarul-sef este acela de a pregati focul cu o ora sau 40 de minute inainte de a pune carnea pe foc. Carnea capata un gust foarte bu

Articolul in eMaramures >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Președintele interimar, Ilie Bolojan - „Fiecare român care se va duce la vot va face istorie“

Ziua Constanta acum 2 ore
Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a participat miercuri, 7 mai 2025, la Summitul Romanian Business Leaders, organizat la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. În discursul său, Șeful Statului a ținut să menșționeze că „vremurile liniști

Nicuşor Dan, întrebat ce garanții oferă independenței justiţiei: „Calificativul de procesoman cred că e o garanţie suficientă”

Adevarul acum 23 minute
Candidatul independent la președinția României, Nicușor Dan, a afirmat că acest calificativ al său de „procesoman”, pe care l-a primit în spațiul public reprezintă o garanție pentru independența justiției.

Ministerul Afacerilor Externe: Putin folosește aceleași narative care au servit ca pretext pentru un RĂZBOI brutal de anexare

Gandul acum 29 minute
„Președintele Putin folosește aceleași narative cunoscute care au servit ca pretext pentru un război brutal de anexare”, informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), după ce liderul de la Kremlin a declarat că Ro

Investigație declanșată de Consiliul Concurenței privind lucrările de semnalizare rutieră

Ziua Constanta acum 3 ore
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării și execuției lucrărilor de semnalizare rutieră din România. Autoritatea de concurență are indicii că trei companii s-au înțeles

Conclavul pentru alegerea noului Papă începe astăzi, 7 mai 2025

Ziua Constanta acum 3 ore
Formula istorică în limba latină care marchează închiderea Capelei Sixtine - 'Extra omnes' - va fi pronunțată de maestrul celebrărilor liturgice pontificale în 7 mai, ziua de începere a Conclavului. Data a fost stabilită în 28 aprilie, de cei aproxi

Cuplurile infertile care vor să aibă copii ar putea beneficia de un voucher de 15.000 de lei pentru medicamente şi proceduri specifice

Adevarul acum 2 ore
Cuplurile care se confruntă cu probleme de infertilitate și își doresc să devină părinți ar putea beneficia de un voucher de maximum 15.000 de lei pentru medicamente şi proceduri medicale specifice pe teritoriul României.

Cod galben de averse şi vânt în opt judeţe

Mediafax acum 17 minute
Potrivit ANM, Codul galben vizează judeţele Covasna, Braşov, Prahova, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila şi Tulcea. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări e

Nicușor Dan, despre planul lui George Simion de a concedia 500.000 de bugetari: „O prostie”

HotNews acum 26 minute
Candidatul independent, Nicușor Dan, a criticat planul anunțat de prezidențiabilul AUR, George Simion, care a afirmat marți seară că vrea să reducă cu 500.000 numărul bugetarilor din instituțiile statului. „Asta e prostie pentru că dacă ne uităm pe

Ilie Bolojan, preşedintele interimar: Votaţi duminică pentru o României europeană, care munceşte, care înţelege că performanţa se face cu seriozitate şi nu scandal

Ziarul Financiar acum o ora
Votaţi duminică pentru o României europeană, care munceşte, care înţelege că performanţa se face cu seriozitate şi nu scandal, a fost mesajul pe care Ilie Bolojan, preşedintele interimar al României l-a transmis în cadrul Romanian Business Leaders S

Bărbatul suspectat că ar fi organizat fuga din România a traficantului Mohamed Amra a fost REPATRIAT în Franța. Acesta se ascundea în Germania

Gandul acum o ora
Un bărbat suspectat că ar fi organizat fuga din România a periculosului traficant de droguri Mohamed Amra, a fost repatriat, la data de 6 mai, în Franța, după ce s-a ascuns o vreme în Germania, a transmis Parchetul de la Paris, potrivit FranceInfo.

Vremea

București
acum

21°
mie.

13°/24°
joi

10°/19°
vin.

11°/21°
sâm.

9°/11°
Iasi
acum

13°
mie.

10°/14°
joi

10°/11°
vin.

7°/11°
sâm.

5°/16°
Constanta
acum

19°
mie.

13°/21°
joi

12°/14°
vin.

12°/20°
sâm.

10°/12°
Cluj-Napoca
acum

15°
mie.

10°/15°
joi

9°/16°
vin.

7°/12°
sâm.

4°/13°
Timisoara
acum

14°
mie.

10°/16°
joi

7°/17°
vin.

8°/16°
sâm.

8°/17°