Festivalul Internaţional al Educaţiei a debutat ieri-seară, în Sala Mare a Teatrului Naţional, cu o gală selectă, la care au participat personalităţi din domeniul educaţiei, culturii, reprezentanţi ai administraţiei publice, dar şi prinţesa Iordaniei, Muna Al Husein. Evenimentul şi-a propus să celebreze educaţia dincolo de înţelesul său de „învăţământ“ şi să ofere un prilej de recunoaştere a membrilor comunităţii cu performanţe deosebite, care influenţează sistematic dezvoltarea morală şi intelectuală a noii generaţii.
GALERIE FOTO, SOSIREA INVITAŢILOR
Maestrul Radu Beligan, preşedinte onorific al FIE, a deschis manifestarea, punctând principalele atuuri ale Iaşului în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană. „Inima mea de copil al Iaşului saltă de bucurie. Oraşul copilăriei şi tinereţilor mele e cu un pas mai aproape de titlul ce i se cuvine de drept“, a subliniat maestrul, distins cu unul dintre premiile FIE.
GALERIE FOTO, INVITAŢI ÎN SALĂ LA GALA FIE
10 premii
Profitând de atmosfera elegantă şi de asistenţa deosebită, universităţile ieşene au acordat premii de excelenţă, sub forma unor tablouri semnate de artistul Felix Aftene. Astfel, lectorul Cătălin Galeş a primit din partea Universităţii „Cuza“ premiul pentru rezultatele obţinute în domeniul matematicii, purtate cu o nemăsurată modestie. Universitatea de Medicină şi Farmacie a răsplătit-o pe prof.univ.dr Ursula Stănescu pentru cariera de peste 45 de ani dedicată instituţiei ieşene, în timp ce reprezentanţii Universităţii de Arte l-au adus pe scenă pe conferenţiarul Matei Bejenaru. Premiul Universităţii de Ştiinţe Agricole a mers către profesorul Ioan Avarvarei, iar Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ a oferit distincţia Ecaterinei Andronescu, fost ministru al Educaţiei. Filiala ieşeană a Academiei Române a decis să