Un inedit festival se va desfășura începând de luni la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna: Festivalul Florilor Comestibile.
Evenimentul se află, conform declarațiilor președintelui Asociației Unităților Hoteliere și Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan, nu la prima, ci la a patra sa ediție, și oferă localnicilor și turiștilor posibilitatea să se răsfețe gustând din specialități culinare de un rafinament aparte: pui cu orez şi trandafiri, budincă de panseluţe, şniţel cu flori de soc sau orez cu lapte şi muşcate.
Kovacs Istvan, care este iniţiatorul şi organizatorul acestui festival, a subliniat că puţini oameni ştiu că florile nu sunt doar decorative, ci pot fi utilizate cu succes şi la gătit.
Acest eveniment este o ocazie nimerită de a dovedi tuturor celor pasionați de gastronomie sau gurmanzilor că există alternative gastronomice, promovând judeţul Covasna şi atrăgând cât mai mulţi turişti în această zonă.
“În jurul nostru sunt atâtea flori care pot fi folosite şi la gătit. Este nevoie de o reformă şi în domeniul restaurantelor. Asociaţia noastră a hotărât ca în fiecare lună să organizeze măcar un eveniment gastronomic mai inedit, prin care să reatragem oamenii în restaurante şi prin care să le arătăm că există alternative şi în gastronomie“,
a declarat preşedintele SVESZ.
Invitatul special al evenimentului gastronomic care va debuta luni la Sfântu Gheorghe va fi maestrul bucătar Blasko Janos din Ungaria.
La ediţiile anterioare ale ineditului festival au putut fi degustate, printre altele, pui cu orez şi trandafiri, clătite cu flori de dovleac, gogoşi cu trandafiri, budincă cu panseluţe şi sos caramel, şniţel cu flori de soc, orez cu lapte şi mușcate.
Printre florile socotite a fi comestibile se numără trandafirii, violetele, lalelele, levănţica, liliacul alb, muşcatele, florile de dovlecei, de soc şi d