Recensământul populației făcut în Timișoara ridică mari semne de întrebare în privința cifrelor și a realităților pe care se construiesc toate proiectele de dezvoltare, numărul CNP-urilor duble descoperite în oraşul de pe Bega fiind de aproximativ 10% din totalul populaţiei. O ancheta a emisiunii “Exces de putere” de la Antena 3 împreună cu PRESSALERT.ro a scos la iveală faptul că, în foarte multe situaţii, recenzorii au completat fişele după ureche, ba chiar au fost scări întregi de bloc pe unde nu au trecut, dar apar documente completate parţial sau incorect. Aşa s-a întâmplat pe strada Constantin Stere, nr. 3, bloc 77B, unde preşedinta asociaţiei, Maria Şandru, a aflat că, după cum apare în scriptele Institutului Naţional de Statistică, nu este singura proprietară a apartamentului, ci pe o altă fişă apărea Avram Cerasela. “Această doamnă nu a locuit niciodată aici. Am luat-o mai demult în spaţiu să-şi poată înscrie copilul la liceul sportiv. Tot timpul eu am locuit aici cu fiul meu. Nu a fost nimeni să facă recensământul. Am văzut la televizor că spunea că ne dau amenzi şi am sunat la primărie. Ne-au spus că o să vină cineva, dar nu ajuns nimeni. Suntem două scări de bloc în situaţia aceasta. Domnul Mărăşescu care apare la apartamentul 8, a stat de fapt la 10, dar este plecta de prin 2006″, ne-a explicat Maria Şandru.
Una dintre cele mai întâlnite situaţii este de apariţie a aceluiaşi proprietar pe două fişe de recensământ la adrese diferite. În cazul lui Horia Vidoni acesta a apărut recenzat atât la locuinţa sa de pe strada Grigore Popa, cât şi la locuinţa, unde proprietar este, în realitate, fiul său. Antonio Rusu apare dublat la numărătoare şi la fosta sa locuinţă, care aparţine acum cumantului său.
Nu puţine sunt situaţiile în care la o singură adresă apar că locuiesc mai mulţi studenţi, dar o banală verificare pe teren a dovedit fie că lo