-AA+A
„Ne-am asumat şi responsabilitate socială” foto: Mesagerul de BN- Doamnă conf.univ.dr. Cornelia Macarie, sunteţi managerul societăţii „Aletheia”, pe care aţi construit-o cu răbdare începând cu 1991 şi azi aveţi librării de nivel occidental. Vreţi să descrieţi, pe scurt, parcursul, principiile după care v-aţi ghidat, folositoare cu siguranţă şi pentru alţii?
R: Săptămâna viitoare, în 25 iunie, aniversăm 22 de ani de prezenţă în industria cărţii naţionale. Suntem la vârsta maturităţii în această piaţă, ea însăşi matură şi efortul nostru de a ne menţine nu este mai mic decât la începuturi. Aş putea spune că provocările actuale sunt mai mari, schimbările fiind mai rapide, mai neaşteptate. Parcursul nostru nu a fost lipsit de momente critice, dar, ca şi în viaţă, ne amintim de succese şi învăţăm să nu repetăm greşelile. Dacă ar fi să punctez câteva momente fericite, acestea ar fi: privatizarea firmei în anul 1995, prin cumpărarea de către salariaţi a acţiunilor, înfiinţarea editurii şi a tipografiei, obţinerea mai multor finanţări nerambursabile din fonduri europene sau naţionale, certificarea sistemelor de management a calităţii şi sănătate şi securitate în muncă, renovarea şi reamenajarea spaţiilor comerciale, organizarea de evenimente.
Principii? Aceleaşi după care şi trăiesc: respect, corectitudine şi înţelegere, dăruire faţă de muncă, învăţarea continuă şi răbdare în a obţine rezultate.
- La librăria Casa Cărţii „N. Steinhardt” au avut de-a lungul a două decenii evenimente care constituie repere ale faptului cultural bistriţean, şi nu numai. Puteţi să enumeraţi câteva dintre cele mai apropiate dumneavoastră şi bistriţenilor?
R: Îmi amintesc cu bucurie, dar şi cu nostalgia timpului trecut, despre prezenţa la Casa Cărţii „N. Steinhardt” a unor personalităţi, cum ar fi: Nicolae Breban, Ana Blandiana, Adrian Marino, Octavian Paler, A