Osemintele celui mai longeviv husar din lume, care era îngropat în cimitirul catolic din cartierul Aradul Nou, au fost expatriate în Slovacia, fără ca autorităţile locale să fie informate despre acest lucru.
Mai mult de atât mutarea osemintelor i-a nemulţumit pe oficialii de la Budapesta, care au cerut oficialilor din Slovacia să repatrieze imediat osemintele husarului în mormântul din cimitirul din Arad.
Locul de veci al celui mai longeviv husar, Skultety Laszlo, născut Gabris Laszlo a fost deschis la data de 21 mai. Osemintele au fost duse în Slovacia. Oficialii maghiari spun că autorităţile române aveau obligaţia să informeze partea ungară despre evenimentele care au avut loc, dar şi despre intenţiile părţii slovace. Supărate sunt şi autorităţile din Arad, care nu au fost infromate despre acest lucru. Viceprimarul municipiului Arad, Bognar Levente, susţine că autorităţile locale nu au fost informate despre procesul de dezhumare.
„Autoritatea locală, respectiv Primăria Arad nu a fost consultată şi informată cu privire la dezhumare. Autorităţile slovace nu au luat legătura cu noi. Cimitirul din Aradul Nou este proprietatea Eparhiei Romano-Catolice”, a declarat Levente Bognar, viceprimarul Aradului. Doar parohia a fost contactată de Ambasada Slovaciei la Bucureşti, care a solicitat aprobarea pentru exhumarea şi transportarea în Slovacia a rămăşiţelor pământeşti ale husarului Skultety Laszlo.
Husarul s-a născut la data de 27 iunie 1738, în localitatea Hegyesmajteny, astăzi Mojtin (Slovacia), iar din cei 93 de ani trăiţi, 81 a fost soldat. Pentru vitejia sa, în 1790 a fost promovat sergent şi portdrapel. Începutul secolului al XIX-lea l-a găsit în misiune militară în slujba Imperiului Habsburgic la Arad. În 1812, Împăratul Franz Joseph Carl von Österreich l-a observat pe portdrapelul de 74 de ani. A vrut să îl promoveze ofiţer şi să îl scutească