Cu toţii o facem: trimitem mesaje în timp ce mergem într-un anumit loc, trimitem emailuri în timpul unei întâlniri, vorbim la telefon când pregătim cina. În societatea de astăzi, să faci lucrurile pe rând a ajuns să fie un lux sau chiar o risipă de resurse.
Cu toate acestea, este posibil să nu îţi faci nicio favoare dacă procedezi astfel. Cercetările arată că procesul numit multitasking nu este nici pe departe la fel de eficient pe cât ne-ar plăcea să credem şi poate chiar să ne afecteze starea de sănătate.
1.Nu faci, cu adevărat, mai multe lucruri odată, pentru că de fapt trebuie să schimbi în permanenţă sarcinile, iar asta îţi poate afecta inclusiv atenţia sau capacitatea de concentrare, scrie site-ul huffingtonpost.com.
2.Te încetineşte. În ciuda credinţei populare, că astfel devii mai rapid, realitatea este că timpul pe care îl petreci schimbând sarcinile contează mai mult decât se crede.
3.Faci greşeli. Evident, trecând pur şi simplu de la o activitate la alta, puterea de concentrare scade şi detaliile rămân pierdute.
4.Memoria are de suferit. Este logic că, atunci când citeşti o carte, dar preferi să te uiţi şi la televizor, vei pierde unele amănunte importante.
5. Îţi măreşte pofta de mâncare. Faptul că nu te poţi concentra asupra a ceea ce mănânci şi a porţiilor, de exemplu, te poate determina să încalci limitele.
6.Nu te pricepi cu adevărat la asta. Poate crezi că eşti un maestru în materie de multitasking, dar studiile recente sugerează că persoanele care fac asta regulat nu înregistrează, de fapt, succese semnificative.