Campionatul mondial de mâncat urzici se desfăşoară în fiecare an în Marea Britanie. Concurenţilor li se aşează în faţă o porţie copioasă de urzici, din care aceştia trebuie să consume cât mai multe, într-o oră. Din momentul pornirii cronometrului, mâncătorii de urzici crude încep să-şi îndese în gură delicioasele verdeţuri. Competiţia a început în 1980 şi a devenit, cu timpul, un eveniment atractiv pentru turişti şi localnici deopotrivă. Se spune că totul a pornit de la orgoliile a doi fermieri, care se lăudau cu producţia lor de urzici. Atunci, unul dintre ei l-a provicat pe celălat la "duel". Au chemat hangiţa şi au rugat-o să evalueze urzicile celor doi. Atunci, hangiţa le-a sugerat să nu se mulţumească numai cu măsuratul urzicilor, ci să le şi mănânce. De aici, ideea de a mânca urzici crude, cât mai multe într-un intervald e timp, s-a extins la scară mondială.
Campionatul mondial de mâncat urzici se desfăşoară în fiecare an în Marea Britanie. Concurenţilor li se aşează în faţă o porţie copioasă de urzici, din care aceştia trebuie să consume cât mai multe, într-o oră. Din momentul pornirii cronometrului, mâncătorii de urzici crude încep să-şi îndese în gură delicioasele verdeţuri. Competiţia a început în 1980 şi a devenit, cu timpul, un eveniment atractiv pentru turişti şi localnici deopotrivă. Se spune că totul a pornit de la orgoliile a doi fermieri, care se lăudau cu producţia lor de urzici. Atunci, unul dintre ei l-a provicat pe celălat la "duel". Au chemat hangiţa şi au rugat-o să evalueze urzicile celor doi. Atunci, hangiţa le-a sugerat să nu se mulţumească numai cu măsuratul urzicilor, ci să le şi mănânce. De aici, ideea de a mânca urzici crude, cât mai multe într-un intervald e timp, s-a extins la scară mondială.