Bărbatul atacat de un tigru la Grădina Zoologică din Braşov a povestit episodul dramatic prin care a trecut.
Omul, internat la Spitalul Clinic Judeţean, al cărui braţ sfâşiat de animalul sălbatic a fost amputat de medici, încă mai are dureri şi spune că nu se poate obişnui cu ideea că a rămas fără mână.
Bărbatul a povestit că după ce a făcut curăţenie în ţarcul leilor a vrut să bea nişte apă de la un furtun, care se afla în imediata apropiere a cuştii tigrilor. S-a aplecat după furtun şi atunci animalul l-a înşfăcat. În nici un caz nu a vrut să enerveze animalul.
„Astea nu sunt animale cu care să te joci cu ele, cum a zis directorul, că m-am jucat cu el, nu-s copil de 3 ani ca să nu-mi dau seama ceea ce se poate întâmpla, să mă joc cu un animal. Tigrul a venit exact ca fulgerul, m-a prins pe neaşteptate. Nu mi l-a smuls, dar practic mi l-a franjurat, mi l-a terminat.” îşi aminteşte Marinel Cantoreanu. Omul a fost scăpat din ghearele fiarei de unul dintre colegii săi şi de tehnicianul veterinar al grădinii zoologice, după minute bune de luptă. „Tigrul nu a putut să rupă cu gura şi atunci a tras cu ghearele, degeaba îl lovea colegul meu în cap, că nu aveam ce să-i fac” a adăugat victima.
Bărbatul din Petroşani, tatăl unui băiat de 17 ani, a muncit mai mulţi ani în mină şi în câteve firme din domeniul mineritului. După ce mina s-a închis, omul a venit la Braşov.
Marinel Cantoreanu, asistat social, trebuia să lucreze mai multe zile pe lună pentru a beneficia de venitul minim garantat de 125 de lei pe lună.
„În prezent, starea lui este staţionară, pacientul este echilibrat, am reuşit să stăpânim o posibilă infecţie, urmează să pregătim operaţii suplimentare tocmai pentru a finaliza rezolvarea leziunilor” a declarat dr. Dan Grigorescu, şef secţie Chirurgie plastică Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.
Bărb