Cetatea din Rupea a fost deschisă publicului sâmbătă, după trei ani de ample lucrări de restaurare şi reabilitare cu fonduri europene.
Proiectul a vizat în principal reabilitarea cetăţii pe o suprafaţă de 1,44 de ha, reabilitarea celor şapte turnuri ale cetăţii şi a căsuţelor în care se retrăgeau locuitorii satelor din jur în vremuri grele, sistem special de iluminat care pune în valoare monumentul istoric, crearea de noi drumuri de acces spre obiectivul turistic, centru de informare turistică, acces pietonal, 110 locuri de parcare din care 10 pentru autocare. Investiţia se ridică la suma de 26 de milioane de euro, fonduri europene, scrie Agerpres. Consiliul Judeţean Braşov doreşte să introducă Cetatea Rupea într-un circuit care vizează oraşele Braşov-Sighişoara-Sibiu, iar în această vară, în cetate, se va organiza un festival dedicat compozitorului Wilhelm Georg Berger, născut în anul 1929 la Rupea. Primarul din Rupea, Flavius Dumitrescu, a declarat că se doreşte introducerea cetăţii într-un circuit naţional şi internaţional pentru că este un monument istoric de mare valoare. Cetatea Rupea sau Cetatea Cohalmului, ansamblu de arhitectură militară transilvăneană situată pe Dealul Cohalmului la încrucişarea drumurilor care făceau legătura între Transilvania, Moldova şi Ţara Românească, a fost atestată pentru prima dată în documente în anul 1342, ca loc de refugiu al saşilor răsculaţi împotriva regelui Carol Robert de Anjou al Ungariei.
Cetatea din Rupea a fost deschisă publicului sâmbătă, după trei ani de ample lucrări de restaurare şi reabilitare cu fonduri europene.
Proiectul a vizat în principal reabilitarea cetăţii pe o suprafaţă de 1,44 de ha, reabilitarea celor şapte turnuri ale cetăţii şi a căsuţelor în care se retrăgeau locuitorii satelor din jur în vremuri grele, sistem special de iluminat care pune în valoare monumentul istoric, crearea de