Daca te gandesti sa incerci gusturi noi, poti avea in vedere anumite fructe si legume mai rare, de care probabil nu ai auzit. Daca ajungi in tari exotice, fa-ti o prioritate din a le gusta, pentru ca poate nu vei mai avea ocazia.
Huffington Post a realizat o selectie a unor fructe si legume care nu se regasesc de regula in alimentatia noastra si nici macar pe continentul nostru.
Cherimoya
Exteriorul acestui fruct verde nu se consuma. Odata ce se coace si se simte moale la atingere, coaja devine maronie. Inauntru vei intalni o pulpa de fruct cu textura delicata. Gustul pare un amestec intre banana si ananas. Nu consuma semintele negre din interior!
Cherimoya contine mai multe fibre comparativ cu un mar si contine 60% din necesarul zilnic de vitamina C.
Fructele de kumquat
Desi fructele de kumquat arata ca niste portocale in miniatura, apartin genului Fortunella (care include arbusti din partea de sud a Chinei, cu fructe mici, de forma ovala, asemanatoare portocalelor).
Au aceleasi efecte benefice asupra sanatatii ca si citricele (contin fibre si vitamina C). Se consuma intregul fruct, cu coaja. Poate fi adaugat si in salate sau in mancarurile cu fructe de mare.
Fructul de Kiwano
Din acest fruct cu tepi, cunoscut si ca pepenele cu coarne, se consuma numai interiorul verde zemos, care are un gust amestecat de zucchini, castravete, kiwi si banane.
Tinand cont de faptul ca acest fruct consta in cea mai mare parte din apa, te ajuta sa te hidratezi pe parcursul unei zile de vara. Este bogat in potasiu, vitamina A, vitamina C si fier.
Jackfruit
Este cel mai mare fruct care creste in copaci, putand sa atinga o greutate de 36 de kilograme. Poate fi consumat atat ca atare, cat si in cadrul unor