Tehnologia imprimării tridimensionale ar putea deveni nu numai mai ieftină, dar dispozitivele ar putea arăta chiar frumos din punct de vedere estetic. Un proiect pe Kickstarter atrage numeroase fonduri, deşi mai are 13 zile până la finalizarea campaniei.
The Buccaneer este o imprimantă tridimensională pe care oricine poate să o folosească. Iniţial, echipa de la Pirate 3D din Palo Alto, California, a cerut 100.000 de dolari pentru finanţarea proiectului. Cu 13 zile înaintea finalizării campaniei de Kickstarter, imprimanta a strâns 928.812 de dolari.
Printezi de pe net după ce te conectezi cu imprimanta
The Buccaneer se diferenţiază de alte imprimante 3D prin faptul că are o carcasă care o acoperă, elementele interioare nu se văd, iar ea poate fi amplasată uşor pe post de mobilier. De asemenea, preţul este unul foarte redus.
Spre deosebire de alte imprinate, imprimanta 3D nu mai funcţionează cu materiale extrase din bucăţi mari de plastic, ci cu ajutorul unor cartuşe dotate cu bobine de plastic. Efectiv, acestea se introduc în compartiment şi folosesc pentru reîncărcarea cu material a imprimantei.
O altă caracteristică inovatoare a acestei imprimante o reprezintă faptul că are capacităţi de a se conecta wireless la un computer. Folosind magazine de schiţe printabile 3D, puţine acum, dar care se vor dezvolta pe viitor, imprimanta poate fi controlată direct din laptop. Prin Cloud Printing, utilizatorul intră pe internet, selectează obiectul şi imprimanta începe să-l realizeze.
Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei plăci programabile Raspberry Pi, care reprezintă o parte din creierul imprimantei. De asemenea, ea a fost conectată la o placă Sanguinololu, folosită pe scară largă la imprimantele 3D.
În plus, pentru a ajuta utilizatorii să simplifice tot procesul de realizare a unui obiect printat, The Buccaneer are şi o aplicaţ