Proiectul de reglementare a segmentului Rasdaq, în sensul trecerii firmelor listate pe această piaţă şi cele de la segmentul "nelistate" pe una dintre pieţele reglementate sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare, ar trebui să primească, mâine, raportul Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, potrivit ordinii de zi a Comisiei.
Raportul ar urma să vină după ce, pe 6 iunie, proiectul a primit avizul favorabil de la Comisia pentru afaceri europene şi pe 4 iunie a fost avizat de către Comisia economică, industrii şi servicii.
Proiectul pentru desfiinţarea segmentului a fost depus la Senat de un grup de 28 de senatori, în frunte cu PSD-istul Marius Bota, pe data de 19 martie.
În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor Publice, instituţia la care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a apelat pentru a scăpa de problema Rasdaq, a retrimis proiectul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), succesorul CNVM.
Pe lângă proiectul propus de senatori, şi deputatul Andreea Paul va iniţia un proiect propriu pentru rezolvarea problemei Rasdaq, astfel că Parlamentul are la dispoziţie, acum, două proiecte privind clarificarea statutului pieţei Rasdaq.
* Varianta propusă de senatori
Potrivit proiectului propus de senatori, Bursa de Valori Bucureşti are obligaţia ca, în termen de cel mult 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii, să identifice societăţile ale căror acţiuni se tranzacţionează pe Rasdaq şi care îndeplinesc condiţiile de admitere pe o piaţă reglementată.
Consiliile de Administraţie ale societăţilor identificate de BVB au obligaţia să convoace şi să efectueze demersurile necesare pentru desfăşurarea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), în conformitate cu legea 297/2004 privind piaţa de capital, în termen de cel mult 120 de zile de la data intrării în vigoare a legii,