Administraţia locală a câştigat procesul din instanţă împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor prin care se dispunea reluarea procedurii de licitaţiei pentru modernizarea sistemului de transport din oraş, de la etapa de evaluare a ofertelor.
Primăria a atribui contractul din proiectul de 7,3 milioane de euro, finanţat cu bani europeni, către Ramb Sistem cu CS Vision din Braşov, însă rezultatul a fost contestat de ceilalţi participanţi la procedură. Primarul a fost cel care a ales calea instanţei, iar în 7 iunie Curtea de Apel a dat câştig de cauză administraţiei locale.
La licitaţia lansată anul trecut a contractului, intitulat generic "Lucrări pentru modernizarea şi extinderea sistemului de transport în comun în zona metropolitană Cluj- etapa I", scos la licitaţie de către primărie, au participat patru ofertanţi: Radcom, Ramb cu CS Vision, UTI Grup cu ACI Cluj şi SCC Napoca cu Printec Grup. În urma evaluării documentelor de calificare şi a propunerilor tehnice au rămas în cursă doar ofertele Ramb cu CS Vision şi UTI Grup cu ACI. Primele au avut o ofertă de 21 de milioane de lei, iar ceilalţi au propus 22,5 milioane de lei. Contractul, având drept criteriu de adjudecare preţul cel mai scăzut, a fost obţinut de Ramb şi CS Vision.
Societăţile perdante au formulat câte o contestaţie privind decizia comisiei de licitaţie de a atribui contractul către asocierea de firme din Braşov. Printr-o decizie din 12 aprilie, CNSC a dispus anularea raportului procedurii de licitaţie a primăriei clujene nr. 79.916 din 6 martie şi actele subsecvente acesteia şi a obligat Primăria Cluj-Napoca să reia procedura de la faza de evaluare a ofertelor.
Primăria Cluj-Napoca a atacat în instanţă decizia CNSC, la fel şi Ramb şi CS Vision au depus o plângere împotriva acesteia. Curtea de Apel a soluţionat a conexat dosarele şi a soluţi