Consilierul local Bogdan Curelea, din Balş, a adus în dezbatere, la ultima şedinţă CL, problema tarabelor de pe marginea drumului E 574, care aduc o imagine inestetică urbei de pe Olteţ. Acesta a venit şi cu o serie de propuneri prin care să fie descurajat fenomenul.
După modelul oraşelor moderne, Curelea a venit cu o iniţiativă care mai trecuse în urmă cu câţiva ani prin mâna consilierilor, dar care, deşi a fost aprobată, nu a fost respectată. Şi de această dată, măsurile au fost amânate până după finalizarea proiectului reabilitării cartierului „Oraşul Nou”.
„Din ce am înţeles, există o hotărâre mai veche a Consiliului Local care nu a fost aplicată din diferite cauze. Eu ştiu că oamenii iau în calcul plata unei chirii dacă le va fi amenajat un astfel de spaţiu, şi că este o măsură destul de dificilă, dar imaginea oraşului are de suferit din cauza acestor tarabe. O altă problemă este legată şi de lipsa unei reacţii în ceea ce priveşte acele haine scoase pe trotuar, pentru că nu se plăteşte nici un fel de chirie pentru acel metru pătrat ocupat de fiecare chioşc, de aceea devine mai greu de suportat o astfel de plată”, a declarat Bogdan Curelea, consilier din Balş.
Construcţia nefinalizată a pieţei de la Monument, o variantă de luat în calcul
Acelaşi consilier vede rezolvarea acestei probleme de estetică a oraşului prin înfiinţarea unor spaţii special amenajate în construcţia situată la intrarea pe strada Petre Pandrea, construcţie care a fost începută în urmă cu 18 ani.
„Acest spaţiu ar putea fi unul convenabil pentru toată lumea. Desigur, şi taxa percepută ar trebui să fie una modică, pentru că altfel ar exista nemulţumiri. Oricum, pe durata lucrărilor proiectului de la «Oraşul Nou» nu se poate vorbi despre aceste măsuri, iar după aceea, va trebui să găsim cea mai bună soluţie. Noi ştim că în Balş este foarte greu