Clubul Mushin Dojo din Bistriţa a organizat duminică, la orele prânzului o demonstraţie de tir cu arcul, invitatul de onoare al evenimentului fiind antrenorul Doru Danileţ. După ce au învăţat care sunt principalele reguli în acest sport, bistriţenii au fost invitaţi să tragă la ţintă.
Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică, pe terenul de sport al Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, pentru a asista la o demonstraţie de tir cu arcul. Tainele acestui sport au fost împărtăşite bistriţenilor de un specialist în domeniu, Doru Danileţ, care a urmat cursuri de perfecţionare organizate de Federaţia Internaţională de Tir cu Arcul (FITA - World Archery), participant la seminarii de profil din Coreea, Anglia şi Italia.
"Arcurile pot fi pentru dreptaci şi pentru stângaci. Dacă eu mănânc cu mâna dreaptă sunt dreptaci, nu ţin arcul cu mâna draptă şi trag cu mâna stângă. Atunci când întind coarda, mâna vina la obraz cu coarda şi răsuscesc cotul mâinii stângi pentru a-l proteja. Am o protecţie la mână, dar dacă cotul nu este răsucit coarda poate să vă rănească. Când puneţi mâna pe arc nu eliberaţi coarda în gol, pentru că în 90% din cazuri s-au lovit arcaşii pentru că coarda are o mişcare dezordonată. În momentul în care eliberezi cu săgeată, ea împinge în săgeată şi atunci efortul este direcţionat către acel punct", le-a spus bistriţenilor antrenorul Doru Danileţ.
Acest sport are o istorie de aproape un an la Bistriţa, însă sunt puţini oameni interesaţi de a practica tirul cu arcul, acest lucru şi din cauză că nu este un sport ieftin.
"Era nevoie de un pic de promovare pentru tirul cu arcul. Deşi am început de aproape un an de zile, oamenii nu prea ştiu despre acest sport. Am chemat nişte oameni supercalificaţi pentru a ne ajuta să lansăm tirul cu arcul şi în Bistriţa.
Pe la clubul nostru au trecut 30 de oameni în ziua lansării şi apoi pe lună mai