* angajaţii "Remat" au solicitat, ieri, echipa pirotehnică a ISU Brăila pentru preluarea în condiţii de siguranţă a cinci proiectile descoperite într-un morman de deşeuri feroase
Angajaţii "Remat" Brăila au descoperit, ieri, în timpul acţiunii de sortare a fierului vechi, nu mai puţin de cinci elemente de muniţie rămase neexplodate din timpul războiului. Deşi se aflau în stare avansată de oxidare, proiectilele ar fi putut provoca o nenorocire, dacă ar fi ajuns în topitorie, alături de restul fierului vechi colectat de "Remat". Pentru "dezamorsarea" situaţiei, a fost cerut sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila, care a trimis la faţa locului o echipă pirotehnică. Elementele de muniţie au fost preluate în condiţii de siguranţă şi urmează să fie distruse în poligonul de la Muchea.
Potrivit ISU, nu se ştie cum au ajuns proiectilele la fier vechi, deoarece acestea au făcut parte dintr-un transport de câteva tone de materiale feroase, colectate din mai multe zone ale ţării şi aduse la Brăila pentru a fi expediate pe Dunăre.
Reprezentanţii ISU Brăila reamintesc că în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodate trebuie anunţate imediat autorităţile, la numărul de urgenţă 112. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte. Indiferent de starea în care se află, proiectilele nu trebuie folosite pentru improvizarea unor unelte, nu trebuie să se încerce tăierea lor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură şi, în niciun caz, nu trebuie comercializate la centrele de colectare a deşurilor feroase, de unde ar putea ajunge în cuptoarele unor topitorii industriale.
* angajaţii "Remat" au solicitat, ieri, echipa pirotehnică a ISU Brăila pentru preluarea în condiţii de siguranţă a cinci proiectile descoperite într-un mor