Cadrele medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că starea de sănătate a romașcanilor este din ce în ce mai proastă. Acest lucru face ca instituția sanitară să crească cheltuielile pentru medicamente și pentru fiecare bolnav în parte.
În primele patru luni ale acestui an, pentru medicamente, spitalul a alocat 1,48 milioane de lei, spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, când la acest capitol s-au cheltuit doar 1,17 milioane de lei. Dacă, în primele patru luni ale anului trecut, spitalul aloca 144 de lei pentru fiecare bolnav, la acest capitol intrând cheltuielile cu medicamente, materiale sanitare și de personal, anul acesta, suma alocată unui pacient a crescut la 175 de lei pe durata internării. Fiecare zi de spitalizare a costat 24 de lei, în condițiile în care, în aceeași perioadă a anului trecut, se cheltuiau 20 de lei. De asemenea, numărul internărilor a crescut cu peste 300 față de primele patru luni ale anului trecut.
Recent, medicul chirurg Dan Gabriel Arvătescu, șeful secției Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, declara că activitatea secției a crescut îngrijorător, la fel ca și patologia foarte gravă. Numai în primele patru luni ale acestui an, în sălile de operație din cadrul spitalului s-au efectuat peste 800 de intervenții chirurgicale, în condițiile în care anul trecut s-au înregistrat 2.000 de intervenții. La rândul său, medicul cardiolog Victor Firăstrău, șeful secției Cardiologie, atrage atenția că și secția sa se confruntă cu o agravare a bolilor pacienților, cei mai mulți fiind persoane în vârstă.
Cadrele medicale de la Spitalul Municipal de Urgență Roman trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că starea de sănătate a romașcanilor este din ce în ce mai proastă. Acest lucru face ca instituția sanitară să crească cheltuieli