Symmetrica: 70% din vânzările pieţei de pavele sunt susţinute de proiectele publice
În aceste condiţii, lucrările de amenajare a străzilor vor necesita 9,1 milioane mp de pavele
Autorităţile publice din întreaga ţară se pregătesc să acopere România cu 9,1 milioane de metri pătraţi de pavele în acest an, este de părere compania românească de profil Symmetrica, care estimează că 70% din vânzările totale ale pieţei vor merge în proiecte publice.
Potrivit producătorului de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, în acest moment circa 20% din vânzările de pavele înregistrate pe piaţa locală sunt direcţionate către proiecte private de tip industrial/comercial, în timp ce 10% se îndreaptă către proiecte rezidenţiale sau consumatori finali. "70% din vânzările de pavele înregistrate pe plan local se îndreaptă în acest moment către lucrări de reabilitare a acceselor pietonale, a parcărilor publice, parcurilor sau centrelor istorice din marile oraşe", a declarat, într-un comunicat, remis ieri redacţiei, Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica. Astfel, lucrările publice vor absorbi în acest an un volum total de 9,1 milioane de metri pătraţi de pavele.
Potrivit informaţiilor furnizate de Symmetrica la solicitarea Curierului Naţional, piaţa de pavele din România a avut o valoare de 66,3 milioane de euro şi un volum de 12 milioane de metri pătraţi. Compania estimează pentru acest an un volum de vânzări de 12,5-13 milioane de metri pătraţi de pavele, plasând piaţa, ca valoare, aproape de pragul de 70 de milioane de euro. În aceste condiţii, la preţuri comparabile cu cele de anul trecut, lucrările publice ar putea însuma 50 de milioane de euro, în lucrări de amenajare şi reamenajare a străzilor.
Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti derulează cele mai ample proiecte
Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti se află pe